Dijk en Waard
Koggenland
Groep 653

Scholenwerk

De scholenwerkgroep Heerhugowaard bestaat uit drie enthousiaste en zeer actieve leden. Zowel op het Basisonderwijs als op het Voortgezetonderwijs worden gastlessen gegeven.

Wilt u meer weten over onze activiteiten op de scholen,neemt u dan contact op per e-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Basisonderwijs

In groep acht van het basisonderwijs wordt in een ‘les’ van anderhalf uur iets verteld over het werk van Amnesty International

Aan de hand van de kaart van Europa en kleine foto's wordt het lot van vluchtelingen uitgelegd en de vluchtelingenstroom naar en in Europa in beeld gebracht.
In het daaropvolgende klassengesprek komen de redenen om te vluchten aan de orde en daarbij staat de schending van allerlei mensenrechten centraal. Zo worden leerlingen zich nog meer bewust van de noodzaak actie te voeren op een menswaardige manier.

klik hier om de foto te bekijken

klik hier om de foto te bekijken

klik hier om de foto te bekijken

Uiteraard gaan de kinderen zelf aan de slag. Met groot enthousiasme wordt de ene keer gewerkt aan een groetenkaart met tekening voor gewetensgevangenen, die hen wat betreft leeftijd of beroep, leraar of kinderarts, aanspreken. Als het even kan wordt de hele stapel kaarten met z’n allen gepost.

Een andere keer maken kinderen posters en collage

Tinie Smit en

Jaap de Fockert

geven uitleg

over mensenrechten

 Een impressie van de werkstukken die de kinderen gemaakt hebben
tijdens de gastlessen op diverse basisscholen
in Heerhugowaard kunt u bekijken op de speciale pagina.

Klik hier om naar de pagina met werkstukken te gaan.

 

Donderdag 13 maart 2014 organiseerde onze werkgroep, in nauwe samenwerking met COOL Kunst en Cultuur in Heerhugowaard en met financiële ondersteuning van Stichting NUT heerhugowaard de theater voorstelling "Meisje van de Zee"uitgevoerd door Theatergroep TGCrash, speciaal voor leerlingen van groepen 7 en 8 van de basisscholen in Heerhugowaard en Obdam.