Dijk en Waard
Koggenland
Groep 653

Scholenwerk

De scholenwerkgroep Heerhugowaard bestaat uit een aantal enthousiaste en zeer actieve leden. Zowel op het Basisonderwijs als op het Voortgezetonderwijs worden gastlessen gegeven.

Wilt u meer weten over onze activiteiten op de scholen, neemt u dan per e-mail contact op met Jaap de Fockert

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voortgezet onderwijs

De scholenwerkroep streeft ernaar om zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs gastlessen te geven of te stimuleren dat de scholen zelf mensenrechten en Amnesty International hoog op de agenda hebben staan.

Er wordt aangeboden om op de scholen zelf gastlessen te geven, in overleg met de betrokken docent(en), aansluitend op actuele thema's en mensen in nood.

Elk jaar wordt gevraagd om in ieder geval ruimte te geven aan de acties in het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten, rond 10 december, landelijk bekend als Write-for-Rights.
Dat kan in de vorm van een gastles, een presentatie aan groepen leerlingen, bij voorkeur gevolgd door een schrijfactie of een handtekeningenactie.
Zo is er al diverse malen actie gevoerd op de verschillende v.o. scholen: Trinitas (Johannes Bosco college en Han Fortmann college), de beide locaties van het Huygenscollege, het Clusiuscollege en Focus. (zie onderstaande foto's)

klik hier om de foto te bekijken

 

klik hier om de foto te bekijken