Dijk en Waard
Koggenland
Groep 653

 

Geachte President,

Ik schrijf U als iemand die ook in eigen land bezorgd is over het respect voor de mensenrechten. Ik wil mijn grote bezorgdheid uitten over de willekeurige detentie en strafrechtelijke vervolging van

MAKHABAT TAZHIBEK-KYZY,
AIKE BEISHEKEEVA,
en negen andere journalisten

Ik ben van mening dat de strafrechtelijke beschuldigingen tegen Makhabat Tazhibek-kyzy, Aike Beishekeeva, en negen andere journalisten en media medewerkers van het “Ayt Ayt Dese” en Temirov LIVE projecten, enkel en alleen om hen te straffen voor hun kritiek op de autoriteiten.

Ik ben ook diep bezorgd over de berichten dat Makhabat Tazhibek-kyzy is gemarteld of anderszins is mishandeld tijdens haar voorarrest op 5 april 2024. Het bureau van de Ombudsman voor de Mensenrechten in Kirgizië heeft deze berichten bevestigd.

Ik dring er bij U op aan om de elf journalisten onmiddellijk vrij te laten, en alle aanklachten tegen hen in de trekken en hen in staat te stellen om hun professionele activiteiten zonder angst te hervatten.
Tot het moment van hun vrijlating, roep ik U op om te verzekeren dat zij beschermd worden tegen marteling en mishandeling in hechtenis.

Ik dank U voor Uw aandacht voor deze belangrijke zaak, en ben in afwachting van positief nieuws over de elf journalisten. .

 

Hoogachtend,

 

 

uw handtekening
naam en adres