Dijk en Waard
Koggenland
Groep 653

Thema acties

60 jaar UVRM - Dick Breddels - Noord-Hollands Dagblad

 

Thema acties zijn meestal acties met een looptijd van een half jaar tot een jaar. Deze hebben een bepaalde schending van de mensenrechten als onderwerp (bijvoorbeeld discriminatie in Europa) en worden er veel verschillende landen aangeschreven waar deze schendingen plaatsvinden.

Maar ook vaak is een actie gericht op één bepaald land. Amnesty International wil daarmee inspelen op de actuele situatie in dat land en daarmee verbetering brengen in de mensenrechtensituatie aldaar.

Bij al deze acties moeten vaak verschillende doelgroepen benaderd worden (zoals vrouwenorganisaties, politie, artsen of juristen). Daarnaast worden vaak aandachttrekkende activiteiten ontplooid om het thema bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Als u belangstelling heeft voor dit vrijwilligerswerk met betrokkenheid en creativiteit, neemt u dan contact op met onze contactpersoon via e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..