Dijk en Waard
Koggenland
Groep 653

Adoptiewerk

 

Adoptiewerk: toelichting.

 

Adoptiewerk houdt in dat er gedurende langere tijd op één bepaalde zaak gewerkt wordt. Dit bestaat uit het schrijven van (veel) brieven naar verschillende autoriteiten in een bepaald land met de vraag om verbetering te brengen in bepaalde misstanden en om mensenrechtenschendingen te voorkomen.
De werkgroep Dijk en Waard werkt op dit moment aan twee verschillende adoptie zaken.

 

Adoptiewerk: Belarus.

 

In Belarus of Wit-rusland worden leden van de vooraanstaande Mensenrechten organisatie Viasna lastig gevallen, bedreigd en gearresteerd. Een van hen is Marfa Rabkova. Ze werd willekeurig gevangen genomen op 17 september 2020 in verband met het openbaar maken van het wangedrag van de Belarussische wetshandhavers tegen vreedzame demonstranten, volgend op de discutabele presidentsverkiezingen van 9 augustus 2020.

 


Belarus Marfa Rabkova

 

 

Klik hier om naar de pagina adoptiewerk Belarus te gaan.

 

Adoptiewerk: Israël en de Palestijnse gebieden.

 

Het betreft de zaak van twee Palestijnse gehuchten Hadidiya en Humsa op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. De Palestijnse bewoners van deze gehuchten worden stelselmatig gepest en getreiterd door Israel. Hen worden de basisbehoeften onthouden. Ze krijgen geen aansluiting op schoon drinkwater, elektriciteit en dergelijke. Als ze een schuurtje bouwen wordt dat vrijwel meteen door Israël met veel geweld neergehaald en enpassant ook maar even een gebouwtje dat als huis dient.

 

nederzetting Humsa

 

 

Klik hier om naar de pagina adoptiewerk Israël te gaan.

 

 

Adoptiewerk: vragen en/of actief worden?.

 

De werkgroep stelt deze stuk voor stuk schrijnende en mensonterende situaties aan de kaak bij de autoriteiten van de betreffende landen.
De tijdsbesteding per lid is slechts enkele uren per maand. Een paar keer per jaar wordt bij een van de leden thuis kort vergaderd, de meeste afstemming gebeurt via mail of telefoon.

Mocht u een paar uur per maand over hebben en wilt u zelf ook actief willen worden om deze mensenrechtenschendingen tegen te gaan, dan dan bent u uiteraard zeer welkom bij de subgroep Adoptiewerk.

Stuurt u even een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Inlichtingen vragen verplicht u tot niets.